Ивица Коневски

слика од градоначалник

Ивица Коневски

Член е на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ
 • Општина
  Аеродром
 • Роден
  14.12.1978 во Скопје
 • Образование
  Дипломиран правник на Правниот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј”, во Скопје

образование и наука

 • Реновирана е библиотеката „Јане Сандански“
 • Отварање на Центар за сенозрна терапија „Во мојот свет“ за лица со аутизам

спорт и рекреација

 • Спортски комплекс „Јане Сандански“
 • Повеќенаменско спортско игралиште во реонски цнетар „Аеродром“ и во Ново Лисиче
 • Направена е реконструкција на базенот Аеродром (Воен базен)

култура

 • Меѓународен фестивал на комедијата „Гола Месечина”
 • Фолклорен фестивал „Цветови“

заштита на животната средина

 • Изградба на парк на светлината спроти „Мајчин Дом“
 • Парк „Брановина во Горно Лисиче“
 • Парк во Аеродром покрај кејот на Вардар
 • Поставени се подземни контејнери за селекција на отпадот
 • „Аеродром без оптад“

http://otcet.mk/portfolio-item/aerodrom/

Информирај се!

За да знаеш за кого гласаш, претходно треба да се информираш, ние направивме веб апликација за ТЕБЕ на која ќе можеш да прочиташ кратки делови од програмите на кандидатите од ТВОЈАТА општина и така самиот да одлучиш која програма е најблиска до прашањата од ТВОЈ интерес.

Биди активен!

Покрај тоа што ќе ги прочиташ програмите од ТВОЈ интерес за кандидатите градоначалници од ТВОЈАТА општина, биди активен, споредувај и вади заклучоци која програма мислиш најмногу ќе придонесе за ТЕБЕ, само така ќе можеш да направиш разлика!

Резултати