Ружди Љата

слика од градоначалник

Ружди Љата

Член е на политичката партија ДУИ
 • Општина
  Дебар
 • Роден
  Роден на 06.05 1953 во Дебар
 • Образование
  Високо образование стекнал на Филолошкиот факултет - отсек ориентални јазици при Приштинскиот универзитет
  Магистрирал филолошки науки на Приштинскиот Универзитет

спорт и рекреација

 • Традиционален турнир во мал фудбал "Дебар 2017" 
 • Признанија во вид на плакети за успешни спортисти
 • Реновирање на соблекувалните на градскиот стадион

култура

 • Oдбележување на денот на Европа 9 мај 
  • Преку цртежи ја запознаваме ЕУ
  • Мини Маратон со порака ,,Патот до ЕУ е тежок но придобивките се големи“
  • Традиционален мини турнир во мал Фудбал каде се презентират земјите членки на ЕУ
 • Манифестација "Културно лето Дебар 2017"

заштита на животната средина

 • Подготовка на документи за воспоставување на интегриран и финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Пелагониски, Југозападен, Вардарски и Скопски плански регион.
 • Улично осветлување

Горенаведените информации се превземени од WEB страницата на општината

Информирај се!

За да знаеш за кого гласаш, претходно треба да се информираш, ние направивме веб апликација за ТЕБЕ на која ќе можеш да прочиташ кратки делови од програмите на кандидатите од ТВОЈАТА општина и така самиот да одлучиш која програма е најблиска до прашањата од ТВОЈ интерес.

Биди активен!

Покрај тоа што ќе ги прочиташ програмите од ТВОЈ интерес за кандидатите градоначалници од ТВОЈАТА општина, биди активен, споредувај и вади заклучоци која програма мислиш најмногу ќе придонесе за ТЕБЕ, само така ќе можеш да направиш разлика!

Резултати