Владимир Талески

слика од градоначалник

Владимир Талески

Член е на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ
 • Општина
  Битола
 • Роден
  Роден е на 07.03.1959 година, во Кичево
 • Образование
  Дипломиран драмски актер на Факултетот за драмски уметности – Скопје
  Магистрирал театарска режија на Универзитетот за аудиовизуелни уметности - Европска филмска академија ЕСРА Париз –Скопје -Њујорк, отсек -театарска режија

образование и наука

 • „Проект” Поддршка на талентирани ученици и спортисти
 • Реконструкција и надградена библиотеката во Битола

спорт и рекреација

 • Изградба на фудбалско игралиште
 • Live your goals – настан за промоција на женски фудбал

култура

 • Една деценија „БитФест”
 • Проект „Битола филмски град”

 

заштита на животната средина

 • Зголемување на зелени површини во општина Битола

локален економски развој

 • Обезбедни 500 нови локации за проектот „Купи куќа за млади”

https://issuu.com/opstinabt/docs/otcet_13-17_full_web

Информирај се!

За да знаеш за кого гласаш, претходно треба да се информираш, ние направивме веб апликација за ТЕБЕ на која ќе можеш да прочиташ кратки делови од програмите на кандидатите од ТВОЈАТА општина и така самиот да одлучиш која програма е најблиска до прашањата од ТВОЈ интерес.

Биди активен!

Покрај тоа што ќе ги прочиташ програмите од ТВОЈ интерес за кандидатите градоначалници од ТВОЈАТА општина, биди активен, споредувај и вади заклучоци која програма мислиш најмногу ќе придонесе за ТЕБЕ, само така ќе можеш да направиш разлика!

Резултати